Criteris de selecció dels autors i de les obres

Aquest directori d’autors locals, elaborat per la Biblioteca de Banyoles, se centra en els autors dels quals la Biblioteca disposa d’obra publicada. No és, per tant, una llista exhaustiva. També hem de remarcar que es tracta d'una llista en construcció permanent.

Autors: els trobareu classificats alfabèticament pel seu cognom i sota la disciplina temàtica que conreen.

I per últim: que no estiguin en aquesta llista no vol dir que no els pugueu trobar a la biblioteca. Per això, sempre podeu consultar el catàleg o fer-nos una visita.

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 3.0 Internacional de Creative Commons.

divendres, 8 de maig de 2009

Carles Fontserè i Carrió


Va néixer a Barcelona l'any 1916 i va morir a Porqueres (Pla de l'Estany) el 2007. Durant la Guerra Civil Espanyola destacà com a cartellista. L'any 1939 va exiliar-se a París i posteriorment, el 1948, viajtà a Mèxic com a productor i escenògraf d'una revista finançada per Mario Moreno (Cantinflas). El 1951 va fixar la seva residència a Nova York, on es va dedicar a la fotografia i al periodisme. El 1973 va tornar a Catalunya establint-se a Porqueres, des d'on va escriure les seves memòries. En els últims anys, va formar part de la Comissió de la Dignitat per la devolució dels Documents de l'Arxiu de Salamanca, on es troben encara la major part dels seus cartells originals. Carles Fontserè a la wikipedia.

Publicacions que podeu trobar a la biblioteca de Banyoles:

    Carles Fontserè al catàleg de les biblioteques públiques i a la Bibliografia del Pla de l'Estany de l'Institut d'Estudis Catalans.

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada