Criteris de selecció dels autors i de les obres

Aquest directori d’autors i autores locals, elaborat per la Biblioteca de Banyoles, se centra en els autors dels quals la Biblioteca disposa d’obra publicada. No és, per tant, una llista exhaustiva. També hem de remarcar que es tracta d'una llista en construcció permanent.

Autors/es: classificats/ades alfabèticament pel seu cognom i sota la disciplina temàtica que conreen.

I per últim: que no estiguin en aquesta llista no vol dir que no els pugueu trobar a la biblioteca. Per això, sempre podeu consultar el catàleg o fer-nos una visita.

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 3.0 Internacional de Creative Commons.

divendres, 8 de maig del 2009

Jordi Gimferrer i Garriga

Va néixer a Banyoles l'any 1933. Llicenciat en Ciències Químiques, la seva biografia gira al voltant de l'art. Com a pintor, formà part del grup avantguardista Cicle d'Art d'Avui, promogut pel Cercle Artístic de Sant Lluc, a Barcelona. A Banyoles, co-fundà el grup d'artistes Presència-63 i també intervingué en altres organitzacions culturals de la comarca, com la Llotja del Tint o el Club XX. Com a tractadista d'art, efectuà la primera presentació d'obra d'Antoni Tàpies i Joan Brossa a Girona i, posteriorment, ha presentat catàlegs d'altres artistes, com Ràfols Casamada o Miró, a banda de pintors de la nostra comarca. Durant anys ha dirigit la secció d'art de la Revista de Banyoles i ha col·laborat en diferents publicacions gironines, així com en diverses edicions bibliogràfiques de museus i galeries d'art. És autor i coautor d'alguns llibres dedicats a diversos pintors de la comarca del Pla de l'Estany.

Jordi Gimferrer al catàleg de les biblioteques públiques 

1 comentari:

  1. Agrairé informació per saber si l'artista JOAQUIM CASO ARIÑO nascut el 1929 és de la zona de BANYOLES.
    Les meves dades :
    Francesc Gimeno
    e-mail: fgimenop@gmail.com

    ResponElimina