Criteris de selecció dels autors i de les obres

Aquest directori d’autors locals, elaborat per la Biblioteca de Banyoles, se centra en els autors dels quals la Biblioteca disposa d’obra publicada. No és, per tant, una llista exhaustiva. També hem de remarcar que es tracta d'una llista en construcció permanent.

Autors: els trobareu classificats alfabèticament pel seu cognom i sota la disciplina temàtica que conreen.

I per últim: que no estiguin en aquesta llista no vol dir que no els pugueu trobar a la biblioteca. Per això, sempre podeu consultar el catàleg o fer-nos una visita.

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 3.0 Internacional de Creative Commons.

dissabte, 9 de maig de 2009

Francesc Xavier Butinyà i Hospital

Va néixer a Banyoles l'any 1834 i va morir a Tarragona el 1898. Hereu d'una família de corders, als vint anys va ingressar a la Companyia de Jesús. Després d'una estada a l'Havana es va doctorar en Filosofia i Teologia a Lleó. Fundador de la Companyia Siervas de San José. L'autor a la Viquipèdia.

Publicacions que podeu trobar a la Biblioteca de Banyoles:
  • Cartas. Madrid: Siervas de San José, 2005.
  • Escuela de santidad o ejercicios espirituales para disponer a los niños a una buena y fervorosa comunión. Barcelona: Tipografía Peninsular de Mariol y López, 1887.
  • Vida del P. Gabriel Malagrida de la Compañía de Jesús, quemado como hereje por el Marqués de Pombal. Barcelona: Imprenta de Francisco Rosal, 1886.
 Més obres de Francesc Xavier Butinyà al Catàleg de les biblioteques públiques i a la Bibliografia del Pla de l'Estany de l'IEC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada