Criteris de selecció dels autors i de les obres

Aquest directori d’autors i autores locals, elaborat per la Biblioteca de Banyoles, se centra en els autors dels quals la Biblioteca disposa d’obra publicada. No és, per tant, una llista exhaustiva. També hem de remarcar que es tracta d'una llista en construcció permanent.

Autors/es: classificats/ades alfabèticament pel seu cognom i sota la disciplina temàtica que conreen.

I per últim: que no estiguin en aquesta llista no vol dir que no els pugueu trobar a la biblioteca. Per això, sempre podeu consultar el catàleg o fer-nos una visita.

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 3.0 Internacional de Creative Commons.

divendres, 8 de maig de 2009

Jaume Farriol i Montserrat

Banyoles (1932-2003). Enginyer tèxtil i escriptor. Autor de narrativa, assaig i teatre.  Les primeres publicacions les féu en castellà a la revista Horizontes, avui la Revista de Banyoles. Després de deixar Banyoles es va establir a Lliçà d’Amunt, on va viure i exercir d’enginyer durant més de 30 anys i va ser un agent actiu en la defensa de la invasió urbana i industrial a inicis dels anys setanta. Fou un dels impulsors de la Colla del Pa amb Tomàquet, una entitat cultural que va culminar amb la reivindicativa Volta en Carro pels Països Catalans l’any 1978, que donaria títol al llibre que publicaria dos anys després. Aficionat al teatre com a actor i com a autor, s’han representat algunes de les seves obres teatrals com Botiflers i ceballuts, Rapsòdia en blau i Rapsòdia en blau 2. Va col·laborar en diversos mitjans de comunicació, tant premsa escrita i ràdio com televisió, a nivell local i nacional: Televisió Espanyola a Catalunya, El Correo Catalán, Presència, Avui, Ronçana, El Punt, Revista de Banyoles i Ràdio Banyoles, entre d’altres.  Va presidir el Ciemen (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions) de 1987 a 1997. L’any 2002 va rebre diferents reconeixements: la 1a Flama de la Llengua per part de la Mesa Cívia per la Llengua del Pla de l’Estany, el guardó nacional per la defensa dels drets del poble català per part del CIEMEN i el Premi Serra i Moret de la Generalitat de Catalunya. L’any 2004, a títol pòstum, l’Ajuntament de Banyoles li atorgà la Medalla d’Or de la Ciutat.  Més informació de Jaume Farriol aquí.

Publicacions que podeu trobar a la Biblioteca de Banyoles:
  • Rondalles
    Banyoles : Centre d'Estudis Comarcals, 2005.  
Més obres de Jaume Farriol al Catàleg de les biblioteques públiques i a la Bibliografia del Pla de l'Estany de l'IEC.

Cap comentari:

Publica un comentari