Criteris de selecció dels autors i de les obres

Aquest directori d’autors locals, elaborat per la Biblioteca de Banyoles, se centra en els autors dels quals la Biblioteca disposa d’obra publicada. No és, per tant, una llista exhaustiva. També hem de remarcar que es tracta d'una llista en construcció permanent.

Autors: els trobareu classificats alfabèticament pel seu cognom i sota la disciplina temàtica que conreen.

I per últim: que no estiguin en aquesta llista no vol dir que no els pugueu trobar a la biblioteca. Per això, sempre podeu consultar el catàleg o fer-nos una visita.

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 3.0 Internacional de Creative Commons.

dimarts, 31 d’agost de 2010

Pere Alsius i Torrent

Va néixer a Banyoles l'any 1839 i hi va morir l'any 1915. Tot i que era farmacèutic de professió, va ser també un important arqueòleg, geogràf, geòleg i historiador local, molt lligat al fenomen cultural de la Renaixença. Les seves contribucions a la història, la geografia i la geologia locals han estat sens dubte una de les bases de la historiografia local posterior.  L'any 1887 va descobrir la mandíbula de Banyoles, un dels primers fòssils humans paleolítics descoberts a Europa. Actualment, un dels Instituts d'Educació Secundària i Batxillerat de Banyoles porta el seu nom: l'IES Pere Alsius i Torrent.

Publicacions que podeu trobar a la Biblioteca de Banyoles:
      Més sobre Pere Alsius i Torrent al Catàleg de les biblioteques públiques i a la Bibliografia del Pla de l'Estany de l'IEC.

      Cap comentari:

      Publica un comentari a l'entrada