Criteris de selecció dels autors i de les obres

Aquest directori d’autors i autores locals, elaborat per la Biblioteca de Banyoles, se centra en els autors dels quals la Biblioteca disposa d’obra publicada. No és, per tant, una llista exhaustiva. També hem de remarcar que es tracta d'una llista en construcció permanent.

Autors/es: classificats/ades alfabèticament pel seu cognom i sota la disciplina temàtica que conreen.

I per últim: que no estiguin en aquesta llista no vol dir que no els pugueu trobar a la biblioteca. Per això, sempre podeu consultar el catàleg o fer-nos una visita.

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 3.0 Internacional de Creative Commons.

dijous, 9 de setembre del 2010

Josep Maria Mascaró i Castañer



Interior del Balneari de la Puda

Va néixer a Banyoles el 1869 i hi va morir el 1963. Fill i nét de metges, va dedicar la seva vida professional també a la medicina. L'any 1894 ingressà al cos de metges de banys i començà a dirigir permanentment el balneari de Banyoles. Temporalment també va dirigir els balnearis de Santa Coloma de Farners, de la vall de Ribes i de Sant Hilari Sacalm.

3 comentaris:

  1. Hola,

    en referència al Dr.Josep M. Mascaró Castañer: no va morir el 1916 com indiqueu, ja que en aquesta època era el metge director del balneari de Banyoles. A més, segons el llibre "El teixit de la memòria" d'Antoni M. Rigau i Rigau, el doctor va morir a l'edat de 94 anys.
    La data de naixement és correcta?

    Gràcies,

    Clara Trepat

    ResponElimina
  2. Evidentment, era un error. Ja està solventat. Moltes gràcies!

    ResponElimina
  3. Hola, on puc trobar aquesta foto de l'interior de la Puda? Al fons fotogràfic del pla de l'estany no la trobo... Gràcies!

    ResponElimina