Criteris de selecció dels autors i de les obres

Aquest directori d’autors i autores locals, elaborat per la Biblioteca de Banyoles, se centra en els autors dels quals la Biblioteca disposa d’obra publicada. No és, per tant, una llista exhaustiva. També hem de remarcar que es tracta d'una llista en construcció permanent.

Autors/es: classificats/ades alfabèticament pel seu cognom i sota la disciplina temàtica que conreen.

I per últim: que no estiguin en aquesta llista no vol dir que no els pugueu trobar a la biblioteca. Per això, sempre podeu consultar el catàleg o fer-nos una visita.

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 3.0 Internacional de Creative Commons.

dimarts, 31 d’agost del 2010

Miquel Agustí



Van néixer a Banyoles l'any 1560 i sabem que la data de la seva mort fou el 1630, però no la localitat. Fou agrònom i prior de l'orde de Sant Joan a Perpinyà. L'any 1617 publicà a Barcelona les seves observacions i consells pràctics sobre la vida al camp.

L'Enciclopèdia Catalana diu:

"Per la minuciositat de les descripcions i per les referències als diferents mètodes locals, constitueix una font d'informació valuosa per al coneixement de la vida rural catalana. El 1625, Agustí publicà a Saragossa una versió castellana de l'obra, a la qual afegí una nova part sobre la caça i un vocabulari de termes agrícoles en sis idiomes (castellà, català, llatí, portuguès, italià i francès), versió que ha conegut més de vint reedicions fins al final del s XVIII i que, amb el nom d'El Prior, ha esdevingut molt popular entre la gent del camp. Aquesta obra ha representat per a Catalunya allò que el Théâtre d'agriculture et mesnage des champs (1600) d'Olivier de Serres a França."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada