Criteris de selecció dels autors i de les obres

Aquest directori d’autors i autores locals, elaborat per la Biblioteca de Banyoles, se centra en els autors dels quals la Biblioteca disposa d’obra publicada. No és, per tant, una llista exhaustiva. També hem de remarcar que es tracta d'una llista en construcció permanent.

Autors/es: classificats/ades alfabèticament pel seu cognom i sota la disciplina temàtica que conreen.

I per últim: que no estiguin en aquesta llista no vol dir que no els pugueu trobar a la biblioteca. Per això, sempre podeu consultar el catàleg o fer-nos una visita.

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 3.0 Internacional de Creative Commons.

dimarts, 1 de desembre del 2009

Josep Maria Reyes i Vidal

Va néixer a Barcelona el 12 de març de 1957. Estudià Història a la Universitat de Barcelona, on es va llicenciar l'any 1982 i ha estat professor d'ensenyament secundari des de 1983, la major part d'aquests anys a l'IES Pere Alsius de Banyoles. Ha ensenyat a la Universitat de Girona esporàdicament. Va escriure durant els anys 1990 a la revista “Empordà” una secció sobre política internacional anomenada “El món per un forat”.

Fotografia de Joan Comalat

Després de deu anys d'investigació ha publicat Eymeric de Usall, el último templario (2009) , on s'explica les increïbles aventures d'un banyolí que va arbitrar la Carta Municipal de Banyoles, intentar salvar l'orde del Temple, recuperar la Vera Creu (un fragment de la qual va lliurar a Santa Maria dels Turers) i el Sant Grial, a més de crear una nova Banyoles a Sant Andreu de Mata...peripècies tant més sorprenents per ser rigorosament reals i històriques.

Actualment treballa en una obra històrica sobre el conflicte medieval de la jurisdicció de Banyoles i en una obra de teatre sobre un episodi de la Banyoles medieval.

Josep M. Reyes al Catàleg de les biblioteques públiques

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada