Criteris de selecció dels autors i de les obres

Aquest directori d’autors locals, elaborat per la Biblioteca de Banyoles, se centra en els autors dels quals la Biblioteca disposa d’obra publicada. No és, per tant, una llista exhaustiva. També hem de remarcar que es tracta d'una llista en construcció permanent.

Autors: els trobareu classificats alfabèticament pel seu cognom i sota la disciplina temàtica que conreen.

I per últim: que no estiguin en aquesta llista no vol dir que no els pugueu trobar a la biblioteca. Per això, sempre podeu consultar el catàleg o fer-nos una visita.

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 3.0 Internacional de Creative Commons.

dimecres, 4 de desembre de 2013

Frederic Corominas i Planellas


Frederic Corominas i Planellas va néixer a Banyoles l'any 1910. És membre d'una coneguda nissaga de metges banyolins molt arrelada a la ciutat i tradicionalment implicada en la vida pública i associativa de la comarca.

Va estudiar magisteri, vocació a la qual va dedicar tota la seva vida laboral, excepte en els anys 40, que va perdre la seva plaça de mestre, essent depurat per haver estat membre, durant la república, de la FETE (Federació Espanyola de Treballadors de l’Ensenyança, sindicat vinculat a la UGT).

A principis dels anys seixanta, va tornar a la docència a l’Academia Abad Bonito de Banyoles, que havia fundat anys enrere. Uns anys després, va demanar el seu reingrés al magisteri públic. El final de la seva vida docent és a les escoles de Serinyà, on es va jubilar l'any 1980.

Autor de poesia, assaig, novel·la i teatre, ha guanyat nombrosos premis literaris. Així mateix, ha escrit la lletra dels himnes de diferents entitats de Banyoles, com el del Casal de la Gent Gran, el del Centre Excursionista o el del Club Esportiu Banyoles.

Per la a seva trajectòria ha rebut diversos reconeixements, com la Medalla d’Or de la Comarca del Pla de l’Estany i el premi “Flama de la Llengua” de la Mesa Cívica per la Llengua.

Publicacions de Frederic Corominas que podeu trobar a la Biblioteca de Banyoles:

Ecce-Homo : l'hora de Crist
Banyoles : Ajuntament, 1991. 
Els Darrers atlants i altres narracions
Banyoles : A. Palmada, 1985. 
Qualsevol pot tenir un descuit
Sant Cugat del Vallès : Rourich, 1982. 
La Davallada i altres narracions
Banyoles : A. Palmada, 1980. 
Frederic Corominas i Planellas : aproximació biogràfica
Galofré i Illamola-Simal, Jordi
Girona : Mestres 68 ; Barcelona : Rosa Sensat, DL 2009.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada