Criteris de selecció dels autors i de les obres

Aquest directori d’autors i autores locals, elaborat per la Biblioteca de Banyoles, se centra en els autors dels quals la Biblioteca disposa d’obra publicada. No és, per tant, una llista exhaustiva. També hem de remarcar que es tracta d'una llista en construcció permanent.

Autors/es: classificats/ades alfabèticament pel seu cognom i sota la disciplina temàtica que conreen.

I per últim: que no estiguin en aquesta llista no vol dir que no els pugueu trobar a la biblioteca. Per això, sempre podeu consultar el catàleg o fer-nos una visita.

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 3.0 Internacional de Creative Commons.

dimecres, 16 de gener del 2019

Antoni Mercader i Capellà


Foto: LMI/UB 
Va néixer a Banyoles l'any 1941. Llicenciat en Filosofia i Història de l'Art i Doctor en Comunicació Audiovisual, ha dedicat la seva vida professional a les formes d'expansió audiovisual i multimèdia  en l'art contemporani, com a historiador, comissari d'exposicions, director, assessor i coordinador de projectes, i també com a productor audiovisual i multimèdia.  Ha impartit conferències als Estats Units, a França, a Alemanya, al Brasil i a l'Argentina; i ha dirigit cursos a la Universitat Catalana d'Estiu, a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Pompeu Fabra. Molt actiu en les arts plàstiques d'avantguarda, fou membre del grup Machines (1964-1966) i del Grup de Treball (1972-1976). Va ser també membre fundador de la Societat Catalana de Comunicació de l'Institut d'Estudis Catalans. Ha estat assessor i coordinador de la Mediateca Caixaforum a Barcelona, coordinador del projecte europeu GAMA i director del projecte europeu Vivid [Radical] Memory. En els últims anys ha esetat professor titular dels estudis de Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona. Els seus treballs són a les col·leccions del MACBA i el MNCARS (Museo Nacional de Arte Reina Sofía). És co-autor del primer llibre sobre videoart publicat a l'estat espanyol, En torno al vídeo (Barcelona: Gustavo Gili, 1980/Bilbao: Universidad País Vasco, 2010). Fou el pregoner de la Festa Major de Banyoles l'any 1995 amb un pregó del tot innovador: audiovisual i multimèdia.


Antoni Mercader al Catàleg de les biblioteques públiques, al Laboratori de Mitjans Interactius de Catalunya i al Loop Barcelona.

+ info sobre art audiovisual a Catalunya: Hamaca: plataforma d'audiovisual experimental

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada