Criteris de selecció dels autors i de les obres

Aquest directori d’autors i autores locals, elaborat per la Biblioteca de Banyoles, se centra en els autors dels quals la Biblioteca disposa d’obra publicada. No és, per tant, una llista exhaustiva. També hem de remarcar que es tracta d'una llista en construcció permanent.

Autors/es: classificats/ades alfabèticament pel seu cognom i sota la disciplina temàtica que conreen.

I per últim: que no estiguin en aquesta llista no vol dir que no els pugueu trobar a la biblioteca. Per això, sempre podeu consultar el catàleg o fer-nos una visita.

Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 3.0 Internacional de Creative Commons.

dijous, 17 de gener del 2019

Joan Vilardell i Baqué

Foto: Arxiu Familiar
(Banyoles, 1936-2012)

Va néixer a Barcelona l'any 1936 de manera circumstancial, ja que la seva família era originària de Ravós del Terri, des d'on els seus avis s'havien trasllat a Banyoles l'any 1910. Llicenciat en Química i Farmàcia. Fou membre actiu del Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles on s'inicià en temes d'història i geografia locals. Es considera referent en dos temes: la producció de draps als tallers banyolins de l'Edat Mitjana i algunes etapes del monestir de Sant Esteve. Darrerament havia estat treballant en la Guerra del Francès al Pla de l'Estany. Col·laborador habitual de revistes d'àmbit local i comarcal, com El Bagant i la Revista de Banyoles. Va ser un dels més ferms promotors de la creació de la comarca, tot i que amb uns límits diferents dels que es van establir el 1988. Vilardell defensava que la comarca de Banyoles havia d'incloure l'àrea de Besalú i Mieres, que finalment van ser integrades a la comarca de la Garrotxa. Impulsor de la restitució de Sant Galderic com a patró dels pagesos catalans i també de la recuperació i restauració de les ermites de Santa Caterina d'Espasens i de Sant Pere de Juïgues. Fou pregoner de la Festa Major de Banyoles l'any 1992, i de les de Fontcoberta, Sant Miquel de Campmajor i Cornellà del Terri.

Joan Vilardell al Catàleg de les biblioteques públiques

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada